fogbeultetes_okosan.jpgSzeretné ön, hogy fogbeültetése úgy valósuljon meg, hogy

 • azt a jelenlegi legkorszerűbb diagnózis előzze meg?
 • minimális legyen a kockázat?
 • kiszámítható legyen a műtét, a költségek és az eredmény is?
 • rövidebb legyen a műtéti idő?
 • még kevesebb fájdalom, kellemetlenség kísérje? 
 • optimális legyen a műgyökerek helye a későbbi fogpótlásokhoz és ezáltal elkerülhetőek legyenek a kompromisszumos megoldások? 

EZ MIND LEHETSÉGES! Kérje az ARS DENTALtól  a legfejlettebb megoldást fogainak pótlására! 

… DE HOGYAN KEZDJEK HOZZÁ? 

 • Kérjen az ARS DENTAL-tól egy ingyenes árajánlatot!
 • Amennyiben megfelelőnek találja, megtervezzük az Ön számára a lépéseket és az időpontokat.
 • Készítünk egy 3D felvételt (CBCT), melyen tökéletesen tudjuk modellezni a műgyökerek elhelyezkedését és optimális méretét, elkerülve ezzel az idegeket, az arcüreget és egyéb kényes képleteket.(Smart Guide)-lényegében virtuálisan megtörténik a műgyökér beültetés.
 • Ez alapján egy egyedi műtéti sablont készítünk Önnek, mely segítségével a műtét során az implantátum pontosan a megtervezett pozícióban kerül az Ön szájába. Sok esetben még az íny felvágását is el lehet kerülni, de mindenképpen minimalizálja a műtéti beavatkozást.
 • Díjmentesen igénybe veheti lágylézer kezeléseinket a zavartalan és gyors sebgyógyulás érdekében.
 • A gyógyulási idő letelte után megbizonyosodunk róla, hogy minden optimális, lenyomatot veszünk, majd 1-2 hét elteltével (egy próba közbeiktatásával) boldogan mosolyoghat és étkezhet!

 Bővebb információért hívja az ARS DENTAL-t!

Hisz tudja: az Ön egészsége közös érdekünk! 

 

 


implantalt_korhid2.jpg

Sok páciensem azért ódzkodik a fogbeültetéstől, mert félnek
tőle. Félnek az esetleges fájdalomtól, kellemetlenségektől, arcuk eltorzulásától, a műtéttől és még sorolhatnám.

Lehet vitatkozni rajta, hogy az egy hetes műtött páciensemnek mennyire őszinte a mosolya, de szerintem igen. Nyilván szokatlan a hirtelen száját kitöltő ideiglenes körhíd, de bevallása szerint nagyon kényelmes, s azt az egy szem fájdalomcsillapítót vette be, amit még én adtam a műtétkor. Ugyanakkor boldog, mert máris mehet, élheti az életét és munkája épp külföldre szólította, ahol nem kerül kellemetlen szituációba fogatlansága miatt.

Természetesen ennél vannak egyszerűbb és bonyolultabb szituációk is, de ha érdekli, szívesen elmesélem ennek az esetnek a történetét:

Páciensem előrehaladott fogínysorvadással keresett fel. Maradék fogai mozogtak, menthetetlenek voltak. Megbeszélés után készítettünk egy speciális 3D CT felvételt, amelyben virtuálisan beterveztük a készítendő hidat és az ideális helyzetű, méretű implantátumokat. Ez alapján készült egy műtéti sablon (Smart Guide)  

A műtét napján kihúztuk a maradék fogakat és a műtéti sablon segítségével vágás és egyetlen varrat nélkül pontosan a megtervezett helyekre beültettük a tervezett implantátumokat. A frissen készített röntgenfelvétel is ezt igazolta, s mivel minden ideálisan zajlott, nyomban vettünk is egy lenyomatot a készítendő ideiglenes pótláshoz. Az esetleges duzzanatok és fájdalom elkerülése érdekében aznap és másnap is meglézereztük az urat, de teljesen panaszmentes volt.

A héten rögzítettük szájában az ideiglenes körhidat, melyet három hónap múlva véglegesre cserélünk, s akkor már biztos vagyok benne, hogy senki sem fogja megkérdőjelezni mosolya őszinteségét!

buek.JPG                        

Kedves Páciensünk!

 

Ismét egy dolgos, de sikeres éven vagyunk túl. Szeretnénk röviden megosztani Önnel, milyen változtatások történtek cégünknél, hisz mindez az Ön érdekében is történt, történik.

 • Először is ami nagy örömmel tölt el bennünket, s már az Ön rendelkezésére áll, az új 3D CBCT, mely a jelenleg legkorszerűbb képalkotó eljárás a fogászatban. Segítségével megbízhatóbbá válik a diagnosztika, a góckutatás, mivel a csont és a fogak minden apró részlete feltárul szemünk előtt, sőt az Ön szeme előtt is, hiszen3D képalkotással Ön is látni fogja az egyes elváltozásokat minden előképzettség nélkül, így könnyebb megértenie a szükséges kezeléseket is.
 • Ehhez kapcsolódik másik újonnan bevezetett fejlesztésünk, a Smart Guide rendszer, melyet a műgyökér beültetésekhez használunk. Az elkészített CBCT felvételen pontosan, méretarányosan, a veszélyes anatómiai képleteket elkerülve, s a meglévő csontállományt legjobban kihasználva virtuálisan megtervezzük a csontba kerülő implantátumot. Ezen tervek alapján egy műtéti sablon készül, melynek segítségével a legkisebb feltárással és kellemetlenséggel, pontosan a meghatározott helyre kerül a műgyökér. Az eljárásnak számos előnye van a „hagyományos” műtéti eljárással szemben.
 • Cégünk nagy problémája már régóta minden igyekezetünk ellenére a hosszú várakozási idő. Ennek megoldása érdekében az első lépést megtettük, s folyamatban van harmadik rendelőnk kialakítása. Reményeink szerint a jövő év első felében használatba tudjuk venni, hogy sürgősségi problémáikkal szinte azonnal ellátásra kerülhessenek, illetve a műtéteket még nyugodtabb, igényesebb miliőben végezhessük.
 • Folyamatban van a műtéti utókezelésekre használt soft-lézer kezeléshez a megfelelő ergonómikus terület kialakítása.
 • Új design-t kap recepciónk, ahol továbbra is segítőkész kolléganőink intézik pénzügyeiket, az adminisztrációs teendőket, időpont egyeztetéseket, telefonos kiértesítéseket, ügyes-bajos dolgokat.
 • Dolgozóinknak új kis „öltöző-étkező-pihenő zóna” került kialakításra, hogy a szép és praktikus környezet is segítse őket abban, hogy mindig segítőkészek, türelmesek legyenek és a maximumot tudják Önnek nyújtani.
 • 2017-től zöld elektromos energiát használunk rendelőnkben, hisz felkerültek a tetőre a napelemek egy helyi cég kivitelezésével. Ezzel is igyekszünk környezetünket szebbé tenni és óvni.

Általában a kivitelezéseinket és beszerzéseinket lehetőség szerint igyekszünk helyi vállalkozókkal, üzletekkel lebonyolítani, ezzel is környezetünket támogatni abban a reményben, hogy a bevétel közvetlenül, vagy közvetve régiónkat és lakosait gazdagítsa.

 Ezúton is szeretnénk az összes érintett kivitelezőnek őszintén köszönetet mondani, a tiszta, türelmes, igényes, szorgos munkáért, amit úgy igyekeznek végezni, hogy  közben a rendelés nem szenved csorbát!

Végül, de nem utolsó sorban hálás köszönetünket szeretnénk kifejezni minden kedves páciensünk felé, akik változatlan bizalommal és szeretettel keresnek fel bennünket! Külön ki kell ebben az évben emelnem azon pácienseinket, akik végtelen türelmet tanúsítottak irányunkban és velünk együtt élték át az átalakítással járó kellemetlenségeket!

Továbbra is minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy az Önök hozzáállását szolgáltatásainkkal megháláljuk!

 

 

Békés, boldog,egészséges, sikerekben gazdag új évet kíván Önnek:

                               az ARS DENTAL egész csapata!

 

 

Szeretné ön, hogy fogbeültetése úgy valósuljon meg, hogy

 • azt a jelenlegi legkorszerűbb diagnózis előzze meg?
 • minimális legyen a kockázat?
 • kiszámítható legyen a műtét, a költségek és az eredmény is?
 • rövidebb legyen a műtéti idő?
 • még kevesebb fájdalom, kellemetlenség kísérje?
 • optimális legyen a műgyökerek helyea későbbi fogpótlásokhoz és ezáltal elkerülhetőek legyenek a kompromisszumos megoldások?

 

cats_1.jpg

 

EZ MIND LEHETSÉGES! Kérje az ARS DENTALtól  a legfejlettebb megoldást fogainak pótlására!

Ennek során egy CBCT készítése után orvosaink nyugodt körülmények között 3 dimenziós tervezést követően egy egyedi műtéti sablont készítenek az Ön számára, mely navigált implantálást és precíz kivitelezést tesz lehetővé, melynek során az implantátum pontosan a megtervezett pozícióba kerül. A SMART GUIDE rendszerrel tökéletesen lehet modellezni a műgyökerek elhelyezkedését és optimális méretét, elkerülve ezzel az idegeket, az arcüreget és egyéb kényes képleteket.

Sok esetben még az íny felvágását is el lehet kerülni, de mindenképpen minimalizálja a műtéti beavatkozást.

Bővebb információért hívja az ARS DENTAL-t!

Az új fejlesztésre való tekintettel amennyiben a SMART GUIDE rendszer segítségével ültettet be velünk műgyökeret 2016. júniusában a CBCT- az ARS DENTAL fizeti önnek!

…és NE FELEDJE el soron következő rákszűrő napunkat sem 2016. június 10.-én pénteken, melyet speciális VELSCOPE lámpával kiegészítve végzünk. Ezáltal a kontroll biztonságosabb, plusz írásos tájékoztatást kap állapotáról és a megelőzés lehetőségeiről. Erre minden évben érdemes időt szánnia! 

Hisz tudja: az Ön egészsége közös érdekünk! 

03_1.jpg

TUDTA ÖN?

…hogy évente Magyarországon 3 ezer embernél fedeznek fel szájüregi rákot, s évente 1700-an meg is halnak e daganat miatt???  Holott  ez egy viszonylag könnyen felfedezhető daganat típus, s a betegek többsége megmenthető lenne.

Az ARS DENTAL rendszeresen tart szájüregi rákszűrő napokat Dr. Szabó Levente vezetésével, melyeken az alapos vizsgálatot Velscope ® lámpával egészítjük ki, mely a rejtett elváltozásokat is kiemeli. Teljes körű szóbeli és írásbeli tájékoztatást kap állapotáról, s a megelőzésről.

 

A KÖVETKEZŐ SZŰRŐNAP: február 19. (péntek) Jelentkezzen be minél hamarabb!

 

Az utóbbi évtizedekben a szájüregi daganatok okozta halálozás drámaian megemelkedett. Kialakulásában  sok tényező szerepet játszik, közülük kiemelkedő jelentőséggel bírnak káros szenvedélyek, mint pl. a dohányzás és az alkoholfogyasztás. Nem szabad azonban ennyire leszűkíteni a veszélyeztetettek körét. Rendszeres szűrővizsgálatokra van szükség, hiszen az időben fel nem ismert szájüregi rákok 50%-a halállal végződik.

Legalább ekkora jelentőséggel bír azonban az önvizsgálat is, hiszen jól látható, tapintható területen jelennek meg az elváltozások.

Sajnos sokan elmulasztják a rendszeres fogorvosi vizsgálatokat, ahol a szakavatott szem hamar észreveheti a különböző- nyálkahártyán megjelenő eltéréseket. Ráadásul a teljes körű felvilágosítást, körültekintő vizsgálatot, anamnézis felvételt, ahol a rizikóbetegeket ki lehetne szűrni, nem mindig lehet a napi rutinba beépíteni.

A szűrés kiemelt fontossága miatt az ARS DENTAL a fenti felvetések megoldására egy komplex programot indít. Rendszeresen kitűzünk egy-egy napot, ahol Dr. Szabó Levente kollégánk csak szájüregi rákok szűrésével foglalkozik! A legközelebbi rákszűrő napunk: 2015. július.17. - péntek.

A szájüregi rákszűrés keretében

·         Pontos írásos és szóbeli anamnézis felvétel segítségével igyekszünk kiszűrni a rizikó-pácienseket, s felvilágosítást kapnak, hogy esetükben mivel minimalizálhatják a szájüregi rák kialakulásának esélyét.

·         Írásos felvilágosítást kapnak arról, mik az önvizsgálat során felfedezhető kóros jelek, veszélyeztető tényezők, elkerülhető ártalmak.

·         Panoráma röntgen készül, (amennyiben egy éven belül nem került erre sor), hogy a csontot és a fogazatot érintő esetleges kóros folyamatok is felfedezhetőek legyenek.

·         Teljes szájüregi vizsgálat történik a hagyományos módon: megtekintéssel, tapintással.

·         Teljes szájüregi vizsgálat  történik egy speciális lámpa használatával. A Velscope lámpa egy Kanadában kifejlesztett, WHO által jóváhagyott műszer, mely a szövetek természetes fluoreszcenciáját felhasználva segíti az abnormális folyamatok időben történő felismerését, megkönnyíti a rákos szöveteken túl, fertőzések, gyulladások, gombás megbetegedések, rákmegelőző állapotok észrevételét. Láthatóvá teszi az elváltozások méretét is. A lámpához egy speciális fényképezőgép is csatlakoztatható, mellyel az esetleges elváltozások helye és mérete rögzíthető, így segítve a kommunikációt a klinika felé.

·         Szükség esetén utánkövetést, rendszeres visszahívást biztosítunk, ill. megfelelő szakorvos kollégákhoz irányítjuk pácienseinket további vizsgálat, ellátás céljából.

Vegye Ön is igénybe az ARS DENTAL legújabb komplex szolgáltatását! Az Ön egészsége közös érdekünk!

 

Kérjük, időben jelentkezzen be, mert foglalt időpont nélkül a vizsgálatok zavartalansága érdekében nem áll módunkban plusz pácienst fogadni. Megértését köszönjük!

 

Mint tudjuk, a terhesség nem betegség, hanem állapot, de MÁSÁLLAPOT. Megváltozik a test, a lélek, a hormonok, az immunrendszer és még sorolhatnánk, ezért is fontos, hogy egy kicsit MÁS bánásmódban részesüljenek a kismamák. IGEN: fogorvosi szempontból is! Nézzünk néhány ismert és kevésbé ismert tényt!

Mire figyeljünk már teherbeesés előtt?

Ø  Érdemes már a tervezésnél előrelátónak lenni, hiszen a megváltozott hormonhatások és immunrendszer néha meglepő dolgokat tud produkálni fogászati szempontból is:  ilyenkor ami begyulladhat, az bizony be is gyullad! Terhesség, vagy szoptatás alatt fogat húzni, gyökérkezelni ugyan lehet, de sokszor nem egyszerű, kimenetele bizonytalan. Fogászati röntgent készíteni a modern, kis sugárzású röntgenkészülékekkel nem tilos ugyan, de erősen mérlegelendő.

Ø  A szájüregben lévő gyulladások akár a teherbeesés esélyét is csökkenthetik, ezáltal hozzájárulhatnak a meddőséghez.

Az ARS DENTAL javaslata: még időben nézesse át hozzáértő szakemberrel a teljes szájüregét és ami elvégzendő feladat, gyanús tömés, góc, fogkő, ínygyulladás van, még teherbeesés előtt rendbe kell rakatni.

Mire figyeljünk terhesség alatt?

Ø  Az elhanyagolt szájhigiéne, fogkő következtében kialakult ínygyulladás fokozza  a koraszülés és a kissúlyú újszülött születésének az esélyét.

Ø  A megváltozott hormonális hatások miatt olykor még jó szájhigiéne mellett is nehéz gyulladásmentes állapotot fenntartatni. Szélsőséges esetekben a fogak átmeneti meglazulása is kialakulhat.

Ø  A  kisbabák az őket elsőként gondozó felnőttektől kapják a fogszuvasodást okozó baktériumokat is, így is „örökíthetik” a korai fogszuvasodásra való hajlamot. A jó szájhigiénéjű felnőtt szájában sokkal kevesebb kóros baktérium van, ezáltal sokkal kisebb lesz a tejfogak szuvasodásának esélye.

Ø  A kiegyensúlyozott, ásványi anyagokban és természetes vitaminokban gazdag étkezés fontosságát fogászati szempontból sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Mind a baba, mind a mama fogazatának szempontjából fontos, hogy kálciumban és D- vitaminban is gazdag legyen étrendünk. A fogászati előrelátás így már magzati korban elkezdődik,(tanulmányok szerint a gyerekek foga ellenállóbb lesz savakkal szemben!) és a baba sem tudja elvonni a szükséges tápanyagokat édesanyja fogaitól.

Mindezek miatt a kismamáknak maguknak is jobban oda kell figyelni a mindennapos szájápolásra és fel kell keresniük a terhesség és a szoptatás időszaka alatt többször is fogorvosukat, dentalhigiénikusukat, hogy időben észleljük a bajt és orvosoljuk azt. Szükség lehet akár többszöri professzionális fogtisztításra és tanácsokkal, kiegészítő dentalhigiénés eszközökkel, anyagokkal látjuk el Önt a maga és kisbabája egészségének megőrzése érdekében.

Mit tegyek, amikor már a karjaimban tartom?

Ø  Amikor a baba megszületik, még nem kell sok gondot fordítani a „fogakra”, de az ínyt egy tiszta, nedves ruhával már törölgetni kell. Amikor elkezdenek kibújni az első fogacskák, már a baba kezébe adhatjuk a kis rugalmas fogkefét, had’ rágcsálja, ill. mi magunk is megmosogathatjuk. Fogkrémek használata csak olyan kortól ajánlott, amikor a kicsi már ki tudja öblíteni a száját, addig marad a mechanikus tisztítás!

Ø  NE kapjon a baba cukros, mézes teát, cukros gyümölcsleveket!

Ø  NE használjon cumisüveget „nyugtatónak”se teával, se tejjel!

Ø  Általában 6-12 hónapos kor között bújnak elő az első tejfogak. Fogzáskor kaphat a baba hűtött rágókákat, mely nyugtatja az érzékeny ínyt.

Ne feledje! A tejfogak szuvasodásának következményei lehetnek:

·         ronthatja a gyermek általános egészségügyi állapotát

·         visszatérő fájdalmat, étkezési nehézséget okozhat

·         hátrányosan befolyásolhatja a beszéd fejlődését

·         káros következményei lehetnek a maradandó fogazatra nézve is.

Gondoskodjon előre!Kérjen az ARS DENTAL-hoz időpontot időben!

 

           

A D-Vitaminról

2015. már. 06. 12:55 | Fogszakorvos |

HÖLGYEIM és Uraim!

A közelgő nőnap alkalmából az ARS DENTAL köszönti a hölgyeket, ifjakat és örök ifjakat egyaránt, kívánjuk, hogy a közelgő tavasz hozzon megújulást testüknek, lelküknek egyaránt! ( Biztos vagyok benne, hogy ezt a tavaszi felfrissülést az urak is örömmel üdvözlik.)

Szokásunkhoz híven azonban szeretnénk felhasználni a köszöntést arra is, hogy essen szó néhány komolyabb, mindannyiunkat érintő dologról is. A D-vitaminról beszélni nem csak azért aktuális, mert a hiányában kialakuló csontritkulás talán a hölgyeket jobban érinti, hanem azért is, mert egy hosszú, napfény-szegény telet hagyunk épp magunk mögött. Nemrégiben jött létre Magyarországon egy konszenzus, mely szerint a mi égövünkben még nyáron sem elegendő a megfelelő D-vitamin szint biztosításához szükséges napozási idő, étrendünk pedig meg sem közelíti a szükséges bevitelt. A magyar lakosság 95%-a D-vitamin-hiányos!

Mik a D-vitamin hiány következményei?

·         A kalcium hatékony felszívódása a vékonybélből csak D-vitamin jelenlétében lehetséges. Ha nincs a vérben elég kalcium, akkor azt a szervezet a raktárokból: a csontokból vonja ki. (E szabályozásban szerepe van a K- vitaminnak is, mely megakadályozza a kalcium erekben való lerakódását, viszont segíti a csontba jutását.) A csontok gyengülése esendőbbé tesz bennünket a csonttörésekkel szemben, s fokozza az ínysorvadásra való hajlamot. Tudvalévő az is, hogy fogaink is meggyengülnek kalcium hiányában.

·         D-vitamin hiányában az autoimmun folyamatok fokozódása figyelhető meg.

·         Számos ponton sérül a fertőzésekkel szembeni immunválasz is.

·         Növeli a terhességi cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

·         Csökkenti a teherbeesés esélyét, befolyásolja a menstrációs ciklus szabályosságát, ill.férfiaknál a hormonális hatásokon túl befolyásolja a spermiumok minőségét is.

·         Idősebbeknél nő a csonttörések gyakorisága, csökken az izomerő különösen térd és csípő tájékon.

·         Összefüggést mutat a magas vérnyomás, a szívinfarktus és a stroke kialakulásának gyakoriságával is.

·         Egyértelmű az összefüggése a Parkinson kórral, az időskori szellemi leépüléssel, a depresszióval, skizofréniával.

·         Fontos a D-vitamin szerepe az emlő-, gyomor-, bélrendszer és prosztatarák megelőzésében, kiújulási kockázatának csökkentésében.

·         Csontot érintő műtéteknél, így foghúzásnál, szájsebészeti beavatkozásoknál, fogbeültetésnél messze elmarad a szervezet  gyógyulási képessége.

Az ARS DENTAL javaslata: Minden évben legalább a „szürke hónapok” alatt, illetve szájsebészeti beavatkozások előtt-alatt érdemes egy három hónapos DentoCal kúrát végigszedni, mely ideális arányban tartalmaz D3-vitamint K-vitamint, C-vitamint, B6-vitamint, Kalciumot, Magnéziumot, Cinket.

 

 

További információért forduljon az ARS DENTAL-hoz!

Alkalom, amely örökre nyomot hagy életedben…

Alkalom, amelyről fotó is készül…

Alkalom, amelyen a legjobb formádat
akarod hozni…

Alkalom, amelyen önfeledten szeretnél mosolyogni, nevetni…

Alkalom, hogy csillogó hófehér fogakkal, bátran nevethess…

 
 

Itt az alkalom, hogy

pároddal,

jegyeseddel,

barátoddal - barátnőddel

vagy bárki mással

együtt készüljetek a nagy alkalomra, mindkettőtök mosolya magabiztosan
ragyogó legyen!

 


Philips ZOOM! fogorvosi rendelőben végzett lámpás fogfehérítés nem csupánegyszerű és gyors, de fájdalommentes, megbízhatóan eredményes, látványos és maradandó!2015. február 1. és 2015. július 31. között azok, akik a ZOOM! Professzionális lámpás fogfehérítést párosan igénylik, az eredmény még biztosabb megőrzése érdekében nem csupán otthoni utókezelő csomagot kapnak, hanem egy Philips HealthyWhite Duo szónikus fogkefét is haza vihetnek.

osteoporosis_3_1415191832.jpg_442x480

 

Magyarországon jelenleg mintegy 600 ezer nő és 300 ezer(!) férfi szenved csontritkulásban. Néma járványnak is nevezik, mivel eleinte nem, vagy alig felismerhető tüneteket okoz.

Tudta Ön, hogy a csontritkulásnak hátrányos fogászati következményei lehetnek?

Valószínűleg ezzel nem sok újdonságot mondok, hisz logikusan végiggondolva, mivel a fogakat, s az ínyt is csontok tartják stabilan, ha a csont szerkezete gyengül, az nyilván idővel ínysorvadáshoz s lassan a fogak elvesztéséhez vezet.

Mit ajánl az ARS DENTAL?

Legfontosabb, hogy betegsége időben felfedezésre kerüljön, s adott állapotának megfelelő kezelésben részesüljön, illetve az adott állapotnak megfelelő, egyénre szabott életmódbeli tanácsokkal legyen ellátva. Ehhez szükséges, hogy rendszeresen jelenjen meg fogászati kontrolljainkon, csontsűrűséget mérő vizsgálatokon és a reumatológus kollégák tanácsait követve, s némi életmód változtatással a folyamat lelassítható.

Néhány általános tanács:

·         Gondolja végig, felmenői között volt-e ilyen megbetegedés, mert a hajlam örökölhető!

·         Mozogjon, sportoljon minden nap, életkorának megfelelően. Rágjon lehetőségeihez képest rostos, kemény ételeket, mert azokat a csontokat, amiket nem használunk, arra „nincs a szervezetnek szüksége”, s gyorsabban lebomlik!

·         Tartózkodjon naponta szabad levegőn, hogy a napsütés a D-vitamin beépülését segíthesse!

·         Étkezzen egészségesen! Napi szinten fontos a kalcium, ásványi anyagok, vitaminok megfelelő bevitele.

·         Szájhigiénéjére nagyon gondosan ügyeljen napi szinten is, s vegye igénybe dentálhigiénikusaink egyénre szabott tanácsadását és rendszeres professzionális tisztító kezeléseit!

·         Tartózkodjon a magas savtartalmú ételek gyakori fogyasztásától!

·         A rendszeres fogászati kontrollok, s az időben elvégzett beavatkozások segítségével jóval hosszabb ideig megtartható a  megfelelő rágóképesség és esztétika.

 

Tudta Ön, hogy a csontritkulás KEZELÉSÉNEK veszélyes fogászati következményei is lehetnek?

Azt sajnos régóta tudjuk, hogy a betegségek kezelése gyakran kétélű dolog, s vannak a gyógyszereknek nemkívánatos mellékhatásai.  Nem teljesen közismert azonban, hogy a csontritkulásra alkalmazott gyógyszerek egyikének, az ún. BISZFOSZFONÁTOK csoportjának nagyon veszélyes fogászati mellékhatásai lehetnek. Amellett, hogy a gyógyszer a szervezet egészének csontjait kiválóan erősíti, sajnos az állkapocs csontjaira pont ellenkező hatást gyakorol, az állkapocs csontjainak leépülését, bizonyos esetekben elhalását, kilökődését okozhatja. A reumatológus kollégák e gyógyszert csak jelentősen fokozott csontvesztés esetén alkalmazzák, de a csontritkulások magas száma miatt egyre több ilyen pácienssel találkozunk.

Ezt a gyógyszert intravánásan és szájon át is alkalmazzák, s  egy kúra akár éveken át is negatív hatást gyakorolhat az állcsontokra. Hosszú távú hatásai miatt bizonyos fogászati kezeléseket egyáltalán nem, vagy csak megfelelő védelemben, bizonyos estekben klinikai háttérrel lehet elvégezni, beleértve akár egy egyszerű foghúzást is. Sajnos a csontelhalás folyamatát Biszfoszfonáttal kezelt pácienseknél akár egy egyszerű nyálkahártyasérülés is elindíthatja.

A gyógyszert alkalmazzák még emlő-, tüdő-, prosztatarák csontáttétei, myeloma-multiplex osteoporosis, rheumatoid arthritis, fibrosus dyplasia, Paget-kór, osteogenesis imperfecta kezelésére is. A forgalomban lévő gyógyszerek hatóanyagai hazánkban legtöbbször, alendronat, risedronat, ibandronat, zolendronat, clodronat, pamidronat.  

Kidolgoztak egy tesztet a Biszfoszfonát szedés utáni kockázatok mérésére (Béta-Crosslaps teszt, egy vérvétel alapján készített teszt,)mely alapján elvileg lehet következtetni a csont gyógyulási képességére, de nem teljesen megbízható.

Mit ajánl az ARS DENTAL?

·         Legfontosabbnak a megelőzést, a megfelelő életmódot tartjuk, s hogy valóban csak kifejezetten indokolt esetben és a feltétlenül szükséges ideig vegyen igénybe olyan gyógyszert, amelynek komoly mellékhatásai lehetnek!

·         Ha a fenti betegségek valamelyikében szenved(ett), ill. ha valaha is kapott Biszfoszfonát típusú gyógyszert, feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát! Fontos tudnunk a kezelés idejét, időtartamát, módját is. Ha bizonytalan a korábbi kezeléseit illetően, hozza el zárójelentéseit, gyógyszerei listáját is.(Gyártótól függően rengeteg név alatt futnak a Biszfoszfonátot tartalmazó gyógyszerek)

·         Szájsebészeti beavatkozásokat nem, vagy csak gondos előkészületekkel, megfelelő utánkövetéssel lehet elvégezni.

·         Foghúzás előtt is gondos mérlegelés szükséges a gyógyszer szedésének intenzitásától, időtartamától, stb. függően.

·         Készítendő fogpótlásainak tervét is módosíthatja a fent említett kezelés.

·         Tervezett Biszfoszfonát terápia előtt feltétlenül fontos a fogazat rendbetétele, szanálása, szájhigiénés előkészítése.

 

·         Rendelőnkben minden új páciens igen részletes kérdőívet tölt ki az első kezelést megelőzően, annak érdekében, hogy a különböző betegségek és kezeléseik esetleges fogászati, szájsebészeti kockázatait elkerüljük, illetve egyéb szakorvos kollégákkal együttműködve a kialakult problémákat csökkenteni tudjuk.

Régi pácienseinket rendszeresen értesítjük sms-ben, vagy emailen következő szükséges kontrolljuk időpontjának közeledtéről, nehogy a rendszeres ellenőrzés hiánya komolyabb fogászati problémákhoz vezessen. 

Legyen tájékozott, hisz Ön is felelős a saját és családja egészségéért!

Legyen tájékozott, hisz Ön is felelős a saját és családgészségéért!

g_c_1412758269.jpg_404x308

„Jön a front és olyan bizonytalan nyomást érzek az állkapcsomban valahol… volt már, hogy meg is duzzadt az ínyem… fájdogál, ha klimatizált helyiségben ülök…”

Ehhez hasonló bizonytalan tünetek jelzik gyakran a fogászati góc jelenlétét és mivel jön-megy a kellemetlenség, sokáig akár nem is fordítunk rá nagy gondot.

…Pedig kellene! Mennyi kellemetlen következménytől kímélhetné meg magát! Másodlagos fül-orr-gégészeti, nőgyógyászati, ízületi gyulladásoktól, „meddőségtől”, koraszüléstől, allergiáktól, szív-érrendszeri megbetegedésektől, ekcémától, hajhullástól és még sorolhatnám. A góc, lényegében egy olyan gyulladás, ami nem, vagy alig okoz panaszt, de sajnos állandóan foglalkoztatja az immunrendszert, mérgezi a szervezetet.

Ami talán még nagyobb gondot jelent, hogy a góc sokszor teljesen alattomosan meglapul  és egyáltalán nem veszi észre az ember. Hidak, koronák alatti fogak, gyökérkezelt, vagy gyökérkezelésre váró, elhalt fogak, gyökerek lehetnek leggyakrabban a megbúvó okok.

Az ínyvérzés, duzzanatok is figyelmeztető jelek lehetnek, mert a fogkő alatt kialakuló gyulladt tasakokból is baktériumok és méreganyagaik kerülnek be a vérerekbe, s bárhol másutt a szervezetben lerakódva másodlagos megbetegedésekhez vezethetnek.

MIT AJÁNL AZ ARS DENTAL?

·         Ha a fenti tünetek bármelyikét észleli magán, (bár nem teljes a fenti lista), mindig gondoljon góc lehetőségére.

·         Mindenképp érdemes a góckutatást elvégezni akkor is, ha olyan, különösen gyulladásos jellegű megbetegedése van, aminek nem találják az okát.

·         Mindenféle nagyobb műtéti beavatkozás előtt kötelező a góctalanítás, mert számos szövődmény forrása lehet.

·         Évenként érdemes emiatt is egy alapos fogászati vizsgálaton részt vennie. de a régi pótlásokat feltétlenül érdemes felülvizsgáltatni. Az ARS DENTALnál csak a teljes panoráma röntgenért kell fizetnie 4000Ft-ot, a vizsgálat ingyenes.

·         Sok esetben aszalgatnak a páciensek rosszul gyökérkezelt fogakat, mert igazán már csak a fog eltávolítása jöhet szóba. Nem érdemes azonban az egész szervezet egészségével játszani! Ma már valóban egyszerű és kiváló alternatívát jelenthet a fogbeültetés is.

 

·         A rendszeres fogkőleszedés nem csak esztétikai szempontból fontos. Az egészsége érdekében szánjon dentálhigiénikusainkra fél-egyévente egy órát!

cats_1410359082.jpg_456x423

Menyasszonyunk kissé rendellenes fogait direkt héjakkal alakítottuk át 1,5 óra alatt ma délután...
Szerintem igazán kellemes, harmonikus mosolya lett, vagy ahogy Mariann barátnőm mondta, olyan "trendi"! 
Örülök, hogy hozzájárulhattunk az egyébként is csinos, egzotikus vonásokhoz és A SZÉP MÉG SZEBB LETT!

Ünepeljen az ARS Dentállal.jpg

Szeretne Ön…

 •          újra hiánytalan fogazattal, felhőtlenül mosolyogni?
 •          stabil fogsorral egészséges ételeket fogyasztani?
 •          gondtalanul társasági életet élni, sportolni?
 •          kivehető fogsora helyett fix koronákat, hidakat?
 •          visszafiatalodni jó néhány évet?
 •          magabiztos fellépést, amellyel akár jobb munkához is juthat?
 •          egészséges, dekoratív megjelenést, mely segíti a kapcsolatépítést?

Ha a válasza IGEN, akkor Önnek az ARS DENTAL szolgáltatásaira van szüksége!

Ezúton is köszönjük régi pácienseink­nek, hogy kitartanak mellettünk és az újaknak, akik bizalmat szavaznak nekünk! 

c_peti_1403802081.jpg_424x374

Kedves Anyuka!
Szeretném megnyugtatni, ha gyermekének alsó metszőfogai "két sorban" nőnek! Tudom, ijesztő a látvány, s Ön jó szülő lévén soron kívüli időpontot kér tőlünk, nehogy így maradjon gyermeke foga.

Lényegében ez egy gyakori jelenség, hogy a tejfog gyökere még nem szívódott föl teljesen, ezért nem esik ki, amikor a maradó alsó frontfogak már megjelennek a szájban.

Nem szoktuk ilyenkor a tejfogat kihúzni, mert lehet, hogy nagyobb traumával jár a gyermeknek, s igazán semmi jelentősége. A tejfog hamarosan ki fog lazulni, a gyermek pedig ki fogja magának szedni, hogy minél hamarabb jöhessen a fogtündér. 

A rendellenesen álló maradó metszőfog pedig a nyelv és ajak "támaszkodásában" a megfelelő helyre fog igazodni.
Ha esetleg később mégis fogszabályozásra lenne szükség, az nem emiatt a jelenség miatt lesz. Természetesen, ha ez megnyugtatja, szívesen megnézzük kis páciensünk fogait, de semmi szülői mulasztást nem követ el, ha ez a folyamat természetesen, magától megy végbe.

A rendszeres fogorvosi kontrollról azonban sem szülőnek, sem gyermekének nem szabad elfelejtkezni, és legyen gondja az első maradó fogak előtörése utáni barázdazárásra!

any_mnak_se_1398800093.jpg_472x413

Páciensem, mikor rendelőnkben felkeresett, beszámolt róla, hogy régóta fogágybetegségben szenved , fogairól sorvad az íny, kilazultak, dőlnek kifelé a fogai, s esztétikailag már régen kifogásolható az állapota.

Mivel a hídpótlás itt kockázatos, ugyanis ebben a stádiumban nem lehet megjósolni, meddig tartanak ki a fogai, illetve az íny állapotának fenntartását is nehezítheti, ezért ebben az esetben egy olcsóbb és az ínyt nem terhelő megoldást javasoltam. Az ínygyulladás kezelése után direkt héjjal láttam el kritikus frontfogait, mely egyben sínezte, rögzítette is azokat, így védve őket a későbbi traumáktól.

 Sajnos nem a kiindulási állapotot rögzítettem a képeken, hanem már egy közbülső stádiumot, de azt gondolom az eredmény még így is magáért beszél.

 

Mindenesetre, mikor páciensem kezébe kapta a tükröt azt mondta: „Ilyen foga nem volt anyámnak se, apámnak se, de tán még a királynak se!” J

Egy 2010-es felmérés szerint, aki sokat mosolyog, tovább él! Ez azonban csak a valódi, a szem és a száj körüli izmokat megmozgató szívből jövő mosolyra igaz. Ehhez kapcsolódó „haszon”, hogy a boldogság, a jó közérzet csökkenti a szívbetegségek kockázatát, csökkenti a vérnyomást.

Gondoljunk csak bele! Milyen jól tud esni, ha a pénztáros, az eladó, a postás egy borús napon ránk mosolyog esetleg egy kedves szó kíséretében! Talán az egész napunk jobban folytatódik. Adjuk tovább! A mosoly ajándék, meglepetés, szeretet, biztatás, melegség, a mosoly gyógyír az életre.

Hogy a mosoly szívből jöjjön, az csak a szíven múlik, de hogy az a szemet is gyönyörködtesse, olykor bizony tennünk kell érte.               

Jöjjenek hát a fortélyok:

J    A legfontosabb: Fogai legyenek mindig ápoltak, tiszták! A napi rutin része kell, hogy legyen a fogápolás, napi 2-3 alkalommal: fogmosás, fogselymezés, esetleg szájvizek használata. Az elszíneződött, fogköves száj, s emiatt kellemetlen szagú lehelet elég kiábrándító lehet, ezért, aki erre hajlamos, évente, vagy szükség esetén félévente vegyen igénybe professzionális tisztítást!

J    A láthatóan egészséges fogazat egészséget, harmóniát, szépséget sugall, még ha nem is szoktuk így direkt megdicsérni a másikat, hogy „de szép a fogad”! Olykor részleteiben nem is tudatosul miért is olyan jó ránézni valakire. Rendszeresen ellenőriztesse fogait, hogy még időben, kisebb pénz- és fog-veszteséggel korrigálni lehessen a kialakuló problémákat!

J    Fehéríttetheti fogait rendelői fogfehérítéssel, mely kb. 2-3 évig tarthatja meg hatását. Gyökérkezelt fogait önállóan is nagymértékben tudjuk világosítani. Egyébként az egészséges, napbarnított bőr és némi rúzs csodákra képes!

J     Némi rendellenesség, „hiba” olykor szemet gyönyörködtető is lehet, de nem mindig. Fémmentes kerámia héjakkal, koronákkal nemcsak a színt, hanem a formát is gyönyörűvé varázsolhatjuk. Költségkímélő megoldás lehet a direkt héjak alkalmazása is.

J     Pótoltassa hiányzó fogait a hátsó területeken is, még akkor is, ha nem látszik! A fogelmozdulások, torzulások ugyanis a későbbiekben nem csak a fogazat, hanem az arc izmainak, tónusának torzulását is okozzák, erősítik az öregedés jeleit. Már egy fog hiánya is gondot okozhat, ezért fontos tanácsot kérni,  hogy hidakkal,  implantátumokkal, esetleg kivehető fogpótlásokkal érdemes-e azokat pótolni.

J     Vérfagyasztóvá válhat mosolya, ha ínye gyulladt, duzzadt, vérző. Több kezelési mód áll rendelkezésre, mellyel a kialakult fogágybetegség orvosolható, vagy állapota javítható. Rendelkezésre állnak a professzionális tisztítás eszközei, lágy- és dióda-lézerek, ill. gyógyszerei felülvizsgálatára, hormon-státusának ellenőrzésére is szükség lehet.

 

 

Lukácsné Nagy Ildikó beszél a dentalhigiénikus feladatairól, a megelőzés fontosságáról a fogászatban.  

.Megtudhatja,...

... mi a fogkő, milyen következményei vannak és hogyan lehet tenni ellene.

...miért kiemelten fontos a kismamák megfelelő szájápolása, hogyan hatnak a hormonális változások a száj  képleteinek egészségére.

... miért tart egy óra hosszáig egy korrekt fogkőleszedés, milyen lépései vannak a folyamatnak, mit jelent az egyénre szabott szájhigiénés tanácsadás.

...mi az oka a fognyaki érzékenységnek?

...miért hosszabbítjuk meg a pótlások élettartamát, ha rendszeresen igénybe vesszük a dentalhigénés kezeléseket?

...milyen egyéni és csoportos tanácsadási lehetőségeket vehet igénybe az ARS Dental-nál?