c_peti_1403802081.jpg_424x374

Kedves Anyuka!
Szeretném megnyugtatni, ha gyermekének alsó metszőfogai "két sorban" nőnek! Tudom, ijesztő a látvány, s Ön jó szülő lévén soron kívüli időpontot kér tőlünk, nehogy így maradjon gyermeke foga.

Lényegében ez egy gyakori jelenség, hogy a tejfog gyökere még nem szívódott föl teljesen, ezért nem esik ki, amikor a maradó alsó frontfogak már megjelennek a szájban.

Nem szoktuk ilyenkor a tejfogat kihúzni, mert lehet, hogy nagyobb traumával jár a gyermeknek, s igazán semmi jelentősége. A tejfog hamarosan ki fog lazulni, a gyermek pedig ki fogja magának szedni, hogy minél hamarabb jöhessen a fogtündér. 

A rendellenesen álló maradó metszőfog pedig a nyelv és ajak "támaszkodásában" a megfelelő helyre fog igazodni.
Ha esetleg később mégis fogszabályozásra lenne szükség, az nem emiatt a jelenség miatt lesz. Természetesen, ha ez megnyugtatja, szívesen megnézzük kis páciensünk fogait, de semmi szülői mulasztást nem követ el, ha ez a folyamat természetesen, magától megy végbe.

A rendszeres fogorvosi kontrollról azonban sem szülőnek, sem gyermekének nem szabad elfelejtkezni, és legyen gondja az első maradó fogak előtörése utáni barázdazárásra!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr156422663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása