Egy 2010-es felmérés szerint, aki sokat mosolyog, tovább él! Ez azonban csak a valódi, a szem és a száj körüli izmokat megmozgató szívből jövő mosolyra igaz. Ehhez kapcsolódó „haszon”, hogy a boldogság, a jó közérzet csökkenti a szívbetegségek kockázatát, csökkenti a vérnyomást.

Gondoljunk csak bele! Milyen jól tud esni, ha a pénztáros, az eladó, a postás egy borús napon ránk mosolyog esetleg egy kedves szó kíséretében! Talán az egész napunk jobban folytatódik. Adjuk tovább! A mosoly ajándék, meglepetés, szeretet, biztatás, melegség, a mosoly gyógyír az életre.

Hogy a mosoly szívből jöjjön, az csak a szíven múlik, de hogy az a szemet is gyönyörködtesse, olykor bizony tennünk kell érte.               

Jöjjenek hát a fortélyok:

J    A legfontosabb: Fogai legyenek mindig ápoltak, tiszták! A napi rutin része kell, hogy legyen a fogápolás, napi 2-3 alkalommal: fogmosás, fogselymezés, esetleg szájvizek használata. Az elszíneződött, fogköves száj, s emiatt kellemetlen szagú lehelet elég kiábrándító lehet, ezért, aki erre hajlamos, évente, vagy szükség esetén félévente vegyen igénybe professzionális tisztítást!

J    A láthatóan egészséges fogazat egészséget, harmóniát, szépséget sugall, még ha nem is szoktuk így direkt megdicsérni a másikat, hogy „de szép a fogad”! Olykor részleteiben nem is tudatosul miért is olyan jó ránézni valakire. Rendszeresen ellenőriztesse fogait, hogy még időben, kisebb pénz- és fog-veszteséggel korrigálni lehessen a kialakuló problémákat!

J    Fehéríttetheti fogait rendelői fogfehérítéssel, mely kb. 2-3 évig tarthatja meg hatását. Gyökérkezelt fogait önállóan is nagymértékben tudjuk világosítani. Egyébként az egészséges, napbarnított bőr és némi rúzs csodákra képes!

J     Némi rendellenesség, „hiba” olykor szemet gyönyörködtető is lehet, de nem mindig. Fémmentes kerámia héjakkal, koronákkal nemcsak a színt, hanem a formát is gyönyörűvé varázsolhatjuk. Költségkímélő megoldás lehet a direkt héjak alkalmazása is.

J     Pótoltassa hiányzó fogait a hátsó területeken is, még akkor is, ha nem látszik! A fogelmozdulások, torzulások ugyanis a későbbiekben nem csak a fogazat, hanem az arc izmainak, tónusának torzulását is okozzák, erősítik az öregedés jeleit. Már egy fog hiánya is gondot okozhat, ezért fontos tanácsot kérni,  hogy hidakkal,  implantátumokkal, esetleg kivehető fogpótlásokkal érdemes-e azokat pótolni.

J     Vérfagyasztóvá válhat mosolya, ha ínye gyulladt, duzzadt, vérző. Több kezelési mód áll rendelkezésre, mellyel a kialakult fogágybetegség orvosolható, vagy állapota javítható. Rendelkezésre állnak a professzionális tisztítás eszközei, lágy- és dióda-lézerek, ill. gyógyszerei felülvizsgálatára, hormon-státusának ellenőrzésére is szükség lehet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr235861926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása