any_mnak_se_1398800093.jpg_472x413

Páciensem, mikor rendelőnkben felkeresett, beszámolt róla, hogy régóta fogágybetegségben szenved , fogairól sorvad az íny, kilazultak, dőlnek kifelé a fogai, s esztétikailag már régen kifogásolható az állapota.

Mivel a hídpótlás itt kockázatos, ugyanis ebben a stádiumban nem lehet megjósolni, meddig tartanak ki a fogai, illetve az íny állapotának fenntartását is nehezítheti, ezért ebben az esetben egy olcsóbb és az ínyt nem terhelő megoldást javasoltam. Az ínygyulladás kezelése után direkt héjjal láttam el kritikus frontfogait, mely egyben sínezte, rögzítette is azokat, így védve őket a későbbi traumáktól.

 Sajnos nem a kiindulási állapotot rögzítettem a képeken, hanem már egy közbülső stádiumot, de azt gondolom az eredmény még így is magáért beszél.

 

Mindenesetre, mikor páciensem kezébe kapta a tükröt azt mondta: „Ilyen foga nem volt anyámnak se, apámnak se, de tán még a királynak se!” J

A bejegyzés trackback címe:

https://fogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr56098907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása