Az utóbbi évtizedekben a szájüregi daganatok okozta halálozás drámaian megemelkedett. Kialakulásában  sok tényező szerepet játszik, közülük kiemelkedő jelentőséggel bírnak káros szenvedélyek, mint pl. a dohányzás és az alkoholfogyasztás. Nem szabad azonban ennyire leszűkíteni a veszélyeztetettek körét. Rendszeres szűrővizsgálatokra van szükség, hiszen az időben fel nem ismert szájüregi rákok 50%-a halállal végződik.

Legalább ekkora jelentőséggel bír azonban az önvizsgálat is, hiszen jól látható, tapintható területen jelennek meg az elváltozások.

Sajnos sokan elmulasztják a rendszeres fogorvosi vizsgálatokat, ahol a szakavatott szem hamar észreveheti a különböző- nyálkahártyán megjelenő eltéréseket. Ráadásul a teljes körű felvilágosítást, körültekintő vizsgálatot, anamnézis felvételt, ahol a rizikóbetegeket ki lehetne szűrni, nem mindig lehet a napi rutinba beépíteni.

A szűrés kiemelt fontossága miatt az ARS DENTAL a fenti felvetések megoldására egy komplex programot indít. Rendszeresen kitűzünk egy-egy napot, ahol Dr. Szabó Levente kollégánk csak szájüregi rákok szűrésével foglalkozik! A legközelebbi rákszűrő napunk: 2015. július.17. - péntek.

A szájüregi rákszűrés keretében

·         Pontos írásos és szóbeli anamnézis felvétel segítségével igyekszünk kiszűrni a rizikó-pácienseket, s felvilágosítást kapnak, hogy esetükben mivel minimalizálhatják a szájüregi rák kialakulásának esélyét.

·         Írásos felvilágosítást kapnak arról, mik az önvizsgálat során felfedezhető kóros jelek, veszélyeztető tényezők, elkerülhető ártalmak.

·         Panoráma röntgen készül, (amennyiben egy éven belül nem került erre sor), hogy a csontot és a fogazatot érintő esetleges kóros folyamatok is felfedezhetőek legyenek.

·         Teljes szájüregi vizsgálat történik a hagyományos módon: megtekintéssel, tapintással.

·         Teljes szájüregi vizsgálat  történik egy speciális lámpa használatával. A Velscope lámpa egy Kanadában kifejlesztett, WHO által jóváhagyott műszer, mely a szövetek természetes fluoreszcenciáját felhasználva segíti az abnormális folyamatok időben történő felismerését, megkönnyíti a rákos szöveteken túl, fertőzések, gyulladások, gombás megbetegedések, rákmegelőző állapotok észrevételét. Láthatóvá teszi az elváltozások méretét is. A lámpához egy speciális fényképezőgép is csatlakoztatható, mellyel az esetleges elváltozások helye és mérete rögzíthető, így segítve a kommunikációt a klinika felé.

·         Szükség esetén utánkövetést, rendszeres visszahívást biztosítunk, ill. megfelelő szakorvos kollégákhoz irányítjuk pácienseinket további vizsgálat, ellátás céljából.

Vegye Ön is igénybe az ARS DENTAL legújabb komplex szolgáltatását! Az Ön egészsége közös érdekünk!

 

Kérjük, időben jelentkezzen be, mert foglalt időpont nélkül a vizsgálatok zavartalansága érdekében nem áll módunkban plusz pácienst fogadni. Megértését köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr97465428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása