implantalt_korhid2.jpg

Sok páciensem azért ódzkodik a fogbeültetéstől, mert félnek
tőle. Félnek az esetleges fájdalomtól, kellemetlenségektől, arcuk eltorzulásától, a műtéttől és még sorolhatnám.

Lehet vitatkozni rajta, hogy az egy hetes műtött páciensemnek mennyire őszinte a mosolya, de szerintem igen. Nyilván szokatlan a hirtelen száját kitöltő ideiglenes körhíd, de bevallása szerint nagyon kényelmes, s azt az egy szem fájdalomcsillapítót vette be, amit még én adtam a műtétkor. Ugyanakkor boldog, mert máris mehet, élheti az életét és munkája épp külföldre szólította, ahol nem kerül kellemetlen szituációba fogatlansága miatt.

Természetesen ennél vannak egyszerűbb és bonyolultabb szituációk is, de ha érdekli, szívesen elmesélem ennek az esetnek a történetét:

Páciensem előrehaladott fogínysorvadással keresett fel. Maradék fogai mozogtak, menthetetlenek voltak. Megbeszélés után készítettünk egy speciális 3D CT felvételt, amelyben virtuálisan beterveztük a készítendő hidat és az ideális helyzetű, méretű implantátumokat. Ez alapján készült egy műtéti sablon (Smart Guide)  

A műtét napján kihúztuk a maradék fogakat és a műtéti sablon segítségével vágás és egyetlen varrat nélkül pontosan a megtervezett helyekre beültettük a tervezett implantátumokat. A frissen készített röntgenfelvétel is ezt igazolta, s mivel minden ideálisan zajlott, nyomban vettünk is egy lenyomatot a készítendő ideiglenes pótláshoz. Az esetleges duzzanatok és fájdalom elkerülése érdekében aznap és másnap is meglézereztük az urat, de teljesen panaszmentes volt.

A héten rögzítettük szájában az ideiglenes körhidat, melyet három hónap múlva véglegesre cserélünk, s akkor már biztos vagyok benne, hogy senki sem fogja megkérdőjelezni mosolya őszinteségét!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr8112351621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása