Fogászati rendelőnkben már több éve használjuk a zircon vázas kerámiapótlásokat. Ennyi idő távlatából már nyugodtan mondhatjuk, hogy ennek a technikának a bevezetése hatalmas előrelépés a fogászatban. A problémás íny sok esetben szebbé válik a zircon vázas kerámiák mellett, mint a saját fog! mellett, holott korábban a legkiválóbban kivitelezett fémkerámia pót
lás is valamelyest kedvezőtlenebb feltételeket teremtett az íny egészsége szempontjából.

Nem allergizál! S ezt nem győzöm eléggé hangsúlyozni, mekkora dolog ez manapság, mikor egyébként is hihetetlenül leterhelt immunrendszerünk, s egyre több anyaggal, vegyszerrel, pollenekkel, ételekkel, fémekkel szemben mutat túlérzékenységi reakciókat. Végre egy olyan anyag, amit kompromisszumok nélkül használhatunk! Számunkra is fontos az a tudat, hogy ajánlhatunk Önöknek olyan anyagot, amivel nem mi magunk okozunk adott esetben egy allergiát az évekig tartó fémekkel való kontaktus által.

Egyszerűen gyönyörű, természetesen áttetsző, nem szürkéllik a fémváz még helyszűkében sem, hihetetlenül pontos, jól záródó! Ha kezd visszahúzódni az íny, nincs „gyászkeret". Régebben az aranyra égetett kerámia volt a legjobb választás, ma szerintem egyértelműen ez. Soha nem látott szinten elégíthetőek ki az egyedi esztétikai elvárások is: Szeretne olyan fogazatot, mint volt? Idealizáljuk inkább kissé régi mosolyát? Korrigáljuk ki a rendellenességeket, a kedvezőtlen megjelenést, vagy éppen rejtsünk el benne kisebb hibákat, hogy minél természetesebb, hitelesebb legyen? Esetleg a fúvós hangszer optimális felfekvéséhez tartsuk meg a bekopott eredeti formát? IGEN! Bármelyik szóba jöhet.
Mégis, amiért talán leginkább vártunk erre az anyagra: azon pácienseink, akik csikorgatnak, vagy egyéb parafunkció miatt lepattogtatják a porcelánt pótlásaikról, lehet teljes egészében festett zirconból (Prettau) felépíteni a hidakat, mely szintén esztétikus és hihetetlenül strapabíró. Nem tudom, meglepem-e Önöket azzal az információval, hogy stressz-terhelt életünkben az emberek körülbelül 2/3-a éjszaka szorítja, vagy csikorgatja fogait. Hihetetlen erők működnek ilyenkor! ...és még csak nem is tudunk róla. Figyelmeztető jel lehet , ha reggel fáradtan ébredünk, vagy fáj a fejünk, a nyakunk, a hátunk közepéig minden, az állkapcsunk, a fülünk...De ki gondolna a fogszorításra? Sok estben a megrepedezett, széttöredezett, agyon kopott fogak, hidak, pótlások a bizonyítékai mindennek. Ilyenkor azonban már késő. Sajnos nem tudom „elintézni", hogy Önök nyugodtabb életet élhessenek, de már tudok olyan fogászatban használatos anyagot ajánlani, amit nem rág szét, ez a Prettau zircon.

Bővebb információ érdekében keresse kollégáinkat telefonon, vagy személyesen ill. keresse fel honlapunkat: www.arsdental.hu

mozaik szöveg nélkül.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr535093018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása