MIÉRT NE VERJE FOGÁHOZ A GARAST?

( Hááát nooormális? Fogához a garast??? Hogy tovább törjön? Hát nooormális?...)

untitled-1-2_1.JPG


Az emberek többsége két okból kerüli a fogorvosi rendelőt az egyik ok a félelem (ami szerintem a kisebb gond, mert ezt közös erővel mindig sikerül megoldanunk), a másik a pénz, illetve annak a hiánya. Ez valóban nagy gond, különösen manapság, mikor a TB finanszírozott rendelőkben is csak alig van támogatás a kezelésekre, a kereset pedig, hááát...na nem részletezem. Mégis van néhány tény, amire azt gondolom, érdemes felhívnom a figyelmét:


1) Az ellenőrzés és az árajánlat ingyenes:

Ne döntse el előre, hogy biztos drága lesz a kezelés. Lehet, hogy nem is lesz annyi, amennyire számít. Vannak kedvezményeink és részletfizetési lehetőségeink is. Vagy találhatunk olyan kezelési megoldást, amit pénztárcájához tudunk méretezni, vagy ütemezni: ha apránként csinálgatjuk is, egyszer csak végigérhetünk a problémák során, de ha hozzá sem kezdünk...


2) Sokszor az olcsó a drága:

Vegyünk egy példát!
Kilyukadt a foga. Nem megy el fogászatra, mert vagy nem is vette még észre, vagy halogatja, mert MÉG nem fáj. Ezen a ponton a fog tömése X FT lenne.
Most viszont már fáj is: gyökérkezelni kell a fogat. Ezen a ponton a fog már 3-4 X Ft-ba kerül. (A két esemény között egy év telt el, jókora áremelkedés!)Újabb fél-egy év: a gyökérkezelt fog el kezd töredezni, mert kiszáradt: tenni kell bele egy csapot: adjunk hozzá még egy X-et! S hogy tovább ne törjön tovább, tegyünk rá egy koronát, anyagától függően 2-4X Ft-ért! Ha jól számolom, közel 10X Ft-hoz közelítek. Ne legyen saját maga ellensége!

3) Egészségügyi problémái hátterében állhat a rossz fog is! 

Gyomorbántalmai vannak? Megmagyarázhatatlan gyulladások ütik fel a fejüket a szervezetében? Esetleg ízületi gondjai miatt olykor dolgozni is alig tud? Fél fizetését már gyógyszerekre költi, hogy megpróbálja a sajnos már kialakult TÜNETEKET kezelni? Természetesen nem mindenért tehetők felelőssé a gócos fogak, vagy a hiányos, esetleg meglazult fogazat miatti rossz emésztés, de LEHET hogy ez az OK. A fogászat az orvoslásnak az a területe, ahol elég jól tudunk okot kezelni és nem csak a tüneteket. És ismét egy ismert frázis: „Az egészség a legnagyobb kincsünk."- Tudja ezt mindenki! - Aki már elveszítette...


4) Egyszer csináljuk meg, de akkor rendesen:

Tájékozódjon alaposan, hol érdemes elkölteni a pénzét! Nem egyszer találkoztam már olyan esettel, hogy a fogazat helyrehozatala TÖBBSZÖRÖSÉBE került, mintha egyszer rendesen megcsináltuk volna és az tartott volna 10 évig. Biztos vagyok benne, ha házat épít, megnézi, milyen alapanyagot használnak fel hozzá és abban is biztos vagyok, hogy olyan mestert választ hozzá, akiben meg tud bízni. Legyen ilyen körültekintő saját egészségével kapcsolatban is!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr255222652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása