Kivehető fogsor Novaloc rendszerrel rögzítve

(Estebemutatás)

montázs_1.jpg

 El kell távolítani a maradék fogaimat...

 Nem akarok sokáig fog nélkül maradni...
 Nagyon kevés csontom van, szinte biztos, hogy nem fogok tudni egy viszonylag stabil kivehető fogsort hordani...
 Nincs annyi pénzem, hogy fix hidat és a hozzá szükséges elegendő számú implantátumot kifizessem...


Ha Önnek is hasonló problémái vannak, egy kedves páciensünk esetbemutatásán keresztül ismerkedjen meg az egyik lehetőséggel, ahogyan ezt a problémát orvosoltuk:

64 éves hölgy páciensünk 2012 nyarán jelentkezett rendelőnkben, hogy a pótlások, melyeket még pályakezdőként készítettem, elhasználódtak. Megállapítottam, hogy felső fogai egy része még menthető, de az alsók sajnos teljesen a fogágybetegség áldozatai lettek, ki kell őket húzni.


Felső fogsora elkészültekor, 2012 őszén ki kellett húznunk a maradék alsó fogait a kiterjedt gyulladások miatt. Ezzel egy időben elkészítettünk egy teljes alsó kivehető fogsort, bár tudtuk, hogy az alsó állcsont gerince olyannyira lapos, hogy stabil fogsorviselésre alkalmatlan. Az volt a terv, hogy a gyulladások okozta csontfelszívódások gyógyulása után- az állkapocs elülső részére, mely szinte mindig alkalmas marad implantátumok befogadására,-három darab műgyökeret ültetünk be.


Ez az idén januárban meg is valósult. A sebek problémamentesen gyógyultak, látható duzzanat nélkül. A műtét fájdalmatlan volt, bár a műtét után egy pontban ,- az egyik implantátum ideghez való viszonylagos közelsége miatt - kissé fájdalmas volt, ezért egy hétig 3x1 szem Cataflamot be kellett vennie. (Ez egyébként nagyon ritka, a páciensek 99,9%-a összesen 2 szem Cataflamot vesz be, egyet közvetlenül műtét után, amit még mi a rendelőben adunk, egyet pedig aznap este: biztos, ami biztos alapon.)


A három műgyökeret egy svájci patentrendszerrel (Novaloc) láttuk el, s a már meglévő fogsort, melyet eddig ideiglenes pótlásként is viselt (a húzásokat követő egy hét, s a műtétet követő 1-2 hét kivételével) a rendelőben átalakítottuk. A patent „fejeinek" megfelelően a fogsorban fémházakat rögzítettünk, melybe cserélhető speciális betéteket pattintottunk. Ezek a betétek négy különböző erősségben elérhetőek, függően attól, hogy milyen stabilan akarjuk rögzíteni a fogsort. Idővel, ha elhasználódnak, vagy megkopnak, újakra lehet őket cserélni, s újra a régi erővel rögzítik a fogsort.


Páciensünk megelégedetten távozott, majd három nap múlva a kontroll alkalmával a fogsor szélén kis korrekciót hajtottunk végre, mert a végre tökéletesen stabil fogsor nem emelkedett el , s egy ponton kissé nyomta az ínyt. Azóta nincs semmi problémája és elégedetten pihen Hévízen... 


Ha addig semmi problémája nem jelentkezik, következő kontrollja augusztusban lesz, mikor röntgenen ellenőrizni fogjuk az implantátumok rögzülését, az íny megfelelő gyógyulását, gyulladásmentességét, leellenőrizzük a patenteket rögzítő csavarokat, s ha szükséges professzionális tisztítást végzünk fogművein. Ezt az ellenőrzést minden évben el kell végezni, hogy továbbra is elégedett páciensünk maradjon. Mint tudjuk az elégedett páciens a jó páciens...

A bejegyzés trackback címe:

https://fogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr235118847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása