ínyvérzés

Egyre gyakrabban és mind fiatalabb korban előforduló probléma az ínygyulladás. Káros hatásaival, mint pl. a szív és érrendszeri következményekkel, a koraszülés veszélyével, rossz lehelettel, ízületi megbetegedésekkel stb. gyakran riogat bennünket a média, egyébként jogosan. Ami viszont megkérdőjelezhető, hogy a reklámok, mint egyedüli üdvözítő megoldást, a szájvizeket és a fogkrémeket említik. Természetesen ezek jelentősége nem megkérdőjelezhető, de önmagában NEM MEGOLDÁS.

 Foglaljuk össze, mi a teendő, ha ínyvérzést, ne adj’ Isten a fogai meglazulását tapasztalja!

  1. Keresse fel fogorvosát, aki megállapítja a gyulladás okát. (Ne a tüneteket kezeljük, hanem az OKOT!)
  2. A fogorvos a kezelés mellett szorosan együttműködik a dentalhigiénikussal, aki első lépésben a fogait megtisztítja, fényesre polírozza és szájhigiénés tanácsokkal látja el. (Itt jönnek szóba személyre szabottan a megfelelő fogkrémek, szájvizek, speciális szájhigiénés eszközök.)
  3. Amennyiben a kór már előrehaladott és a fenti kezelések nem elegendőek, szükség lehet kiegészítő terápiaként szoftlézeres (PDT) ill. diódalézeres beavatkozásra, melyek igen hatékonynak bizonyultak e kórkép gyógyításában, s ráadásul teljesen fájdalmatlanok és mellékhatástól mentesek.
  4. Sajnos előfordul az is, amikor már nem jöhet szóba csak a műtét, vagy a fog eltávolítása.

Ezért nagyon fontos, hogy a ínygyulladást még időben, kezdeti stádiumában felfedezzük és gondozásba vegyük Önt, mert a megfelelő szakszerű ellátással és természetesen az Ön együttműködésével akár évtizedeket is nyerhetünk saját fogai számára!

Bővebb információ érdekében kérjük keresse fel a www.arsdental.hu honlapunkat, vagy kérdezze személyesen szakértő fogorvosainkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr655013849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása